9, 10, 11 augustus, Wildpluk & Outdoor cooking

Niet in voorraad

Aanbod van outdoor weekenden voor 2019:

  • Prijs: € 175,00 per persoon.
  • Min. 4, max. 8 deelnemers.
  • Minimum leeftijd jongeren zonder begeleiding vanaf 18 jaar!
  • Minimum leeftijd jongeren onder begeleiding vanaf 10 jaar!
  • Aankomst vrijdagavond, vertrek zondag late namiddag.
  • Inclusief overnachting in gite, deelname aan workshops, activiteiten, ontbijt, middag & avondmaal.
  • Eten bereid in de keuken of op houtvuur.
175.00 €

 Dit weekend staat in het teken van:                                                               Outdoor cooking. We gaan op zoek naar wat eetbaar is uit de natuur. Tijdens het koken op     houtvuur verwerken we onze oogst van de wandeling in enkele gerechten. Ook gaan we   prehistorisch koken toelichten en bereiden we enkele gerechten op prehistorische wijze ... 

Programma:

Vrijdag 9 augustus:

  • Aankomst in de gite vanaf 18:00
  • Eerste kennismaking en ontspanning.

Zaterdag 10 augustus:

  • Ontbijt.
  • Veiligheidsinstructies: Vossenlintworm, Teken, Eikenprocessierups, veilig omgaan met zaag, houtbijl en bushcraft mes. Enkele afspraken omtrent veilig omgaan met vuur. Basis regels rond foraging (voedsel verzamelen uit de natuur).
  • Outdoor cooking: Basis workshop koken op houtvuur. We gaan werken met dutch ovens, vuurschalen, draagbare houtstoofjes, tripod en wokschaal. Ook enkele prehistorische kooktechnieken komen aan bod.
  • Wandeling in de omgeving: We gaan op zoek naar eetbare planten, wortels of vruchten. We leren sporen van dieren herkennen & plaatsen een wildcamera. We leren basis gebruik van kompas en kaart op het terrein.We verzamelen tondel voor het aansteken van onze vuurschalen in het basis camp.
  • Middagmaal (lunch pakket)
  • Bereiding van het Avondmaal: Samen verwerken we wat we van eetbaars uit de natuur hebben meegebracht bij het bereiden van ons avondmaal. We leren vuur maken met tondel, firesteel & bushcraft mes. We bouwen het vuur op en wanneer het houtvuur brandt koken we op houtvuur en maken daarbij gebruik van vuurschalen, dutch ovens en een draagbare houtstoof. Bij slechte weersomstandigheden koken we binnen in de keuken!
  • Ontspanning aan het kampvuur of in de gite.

Zondag 11 augustus:

  • Ontbijt.
  • Wandeling in de omgeving: We maken een ochtendwandeling en gaan de wildcamera ophalen. Tijdens de wandeling letten we terug op diersporen & eetbare planten.
  • Middagmaal.
  • Prehistorisch koken: Hoe maakten onze voorouders hun voedsel klaar, we proberen één prehistorische kookmethode uit ...
  • 16:30 Einde outdoor weekend: Nemen van afscheid en veilige terugtocht naar huis.
  • Locatie: Laiprengeleux, Provincie Luxemburg.
  • Men ontvangt een gedetailleerde beschrijving van de locatie na inschrijving.
  • Locatie bereikbaar met openbaar vervoer.