Nieuwsbrief:

Voedsel uit de natuur!                                                                        31 oktober 2019

Na het volgen van verschillende workshops en opleidingen in het jagen en verzamelen van voedsel uit de natuur kom ik tot de conclusie dat we ongeacht de oorsprong van het voedsel we steeds respectvol dienen om te gaan met wat we hebben kunnen verzamelen of oogsten van plant tot dier uit de natuur!

Vervuiling van onze oceanen en de opwarming van het klimaat zijn rechtstreekse gevolgen van onze wereldwijde drang naar winstbejag . Het besef dat we met zoveel mensen zijn op aarde (7,53 miljard in 2017) en we steeds meer en meer van onze biodiversiteit verliezen door onze drang alles te gaan industrialiseren maken het onmogelijk dat we met zen allen weer voedsel zouden gaan zoeken in de natuur.

Gelukkig ontstaan er dagelijks nieuwe initiatieven, ideeën en projecten die kaderen in de klimaatopwarming, het terugbrengen van de vervuiling, het verspillen van voedsel en het promoten van duurzaamheid wat beslist ten goede komt aan ons milieu en bijgevolg ook onze natuur en zijn biodiversiteit!

Zeer recent zijn er ook diverse projecten en initiatieven opgestart waarbij het realiseren van voedselbossen word gepromoot! Ook bebossing met Zomereik in functie van productie van voedsel gemaakt met eikels is een lovend initiatief waarbij de herbebossing cruciaal is (klimaatopwarming).

Ook onze tuinen zijn een grote kans als we die zouden laten verwilderen of als we ze zouden omvormen tot ecologische eetbare tuinen met diverse structuren en wilde bloeiende flora (Bijen)!

Als we met kennis en respect voedsel uit de natuur willen blijven halen zullen we onze kennis daarvoor moeten optimaliseren! Bij Badger Outdoor Experience kan je als individu of als gezin workshops volgen die gaan over voedsel verzamelen uit de natuur, of gewoon bij Badger Outdoor Experience genieten van een outdoor weekend in de natuur!Badger Outdoor Experience sluit zijn eerste seizoen succesvol af op 07/08/2019!

Wij gaan het project evalueren & bijsturen waar nodig, in de loop van 2020 zullen we ons nieuw aanbod bekend maken ...

Online inschrijvingen zal dan terug geactiveerd worden!

Met dank aan al onze deelnemers, jullie waren fantastisch & een absolute meerwaarde voor het project dat geslaagd is en verder zal groeien naar de volgende fase toe ...

Marc De Vrieze                                                                                                                   


Op 12, 13, 14 juli                                             Wildpluk en outdoor weekend te Noirefontaine ...

Verbazend hoe veel tijd er in kruipt om eten te zoeken en dit dan te bereiden op houtvuur!      Ook de kracht van samen in groep te foerageren en de tijd te kunnen gebruiken om samen nieuwe methoden uit te proberen waarbij we onze wildpluk konden klaarmaken in groep was voelbaar! Je voelt daarbij dat je samen ook een band creëert die zo oud is als sinds de mens als jager verzamelaar steeds op zoek ging naar dat kostbare voedsel uit de natuur ...                      Een geweldige ervaring steeds die telkens wat bijgestuurd dient te worden. Zo moet het vroeger ook geëvolueerd zijn, ik raad het iedereen aan die dit eens wil ervaren. Zowel individuen als gezinnen zijn van harte welkom op de outdoor weekenden of activiteiten van Badger Outdoor Experience. 


05 juli                                                                      wildplukken en prehistorsche kooktechnieken.

Daarbij kwam aan bod: koken met voeding uit en in de natuur. o.a brandnetelsoep, forel met zelfgeplukte kruiden verpakt in klei en gebakken in open vuur, voeding bereid op oeroude wijze Een ontspannen en interessante workshop die zeker voor herhaling vatbaar is!


Het outdoor weekend van 29 & 30 juni was een succes! Het was zomers warm en de dagen duurden heerlijk lang. S'avonds bij het kampvuur onder een prachtige sterrenhemel konden de gasten hun verhalen vertellen. Vuurvliegjes en de stilte van deze prachtige plek in de natuur maakten de dag echt compleet! 

UPDATE !                                        Wildpluk weekend met Ben Brumagne van 12, 13 & 14 juli. 

Deze week ben ik de omgeving gaan verkennen waar we het wildpluk & outdoor weekend gaan organiseren met als gast Ben Brumagne van Forest to plate. Het gehuurde natuurhuis is werkelijk prachtig gelegen en de natuur rondom ons verblijf is overweldigend. Tijdens mijn wandeling nam ik verscheidene foto's van de grote diversiteit aan wilde flora. Dit gaat een topper worden voor de wildplukkers, herboristen en natuurliefhebbers!

21 juni 2019  


Het weekend van 12, 13, 14 juli staat in het teken van: Wildplukken & outdoor cooking.

13 juni 2019

We gaan samen met Ben Brumagne oprichter van "Forest to plate" en expert in wildplukken op zoek naar wat eetbaar is uit de natuur.
We verblijven in een prachtig gelegen afgehuurd natuurhuis in de regio Bouillon-Noirefontaine.
Tijdens het koken op houtvuur verwerken we onze oogst van de wandeling in enkele gerechten. Ook gaan we prehistorisch koken toelichten en bereiden we enkele gerechten op prehistorische wijze. 


 De eerste try-out van een Badger Outdoor Experience outdoor weekend was een super ervaring! Dank voor jullie deelname en enthousiasme ...

03 juni 2019 


Het is zo ver ...                                                        10 april 2019      

De eerste activiteiten van Badger Outdoor Experience zijn geboekt! 

Als starter van het seizoen gaat de eer naar de jeugddienst van Kalmthout. Woensdag gaan we er met 15 jongeren een prachtige bushcraft dag van maken. Ook andere klanten hebben reeds ingeschreven voor activiteiten op maat. Op de website van Badger Outdoor Experience kan je reeds een overzicht bekijken van de komende outdoor weekenden. Tijdens deze weekenden gaan we verschillende workshops geven en activiteiten organiseren. Prijzen en mogelijkheid om in te schrijven voor onze outdoorweekenden kan vanaf de 3de week van april. 

Aanvraag van workshops of activiteiten op maat kan nu al door een bericht te sturen via de contactpagina van de website ...

Met avontuurlijke groeten, en tot op één van onze activiteiten.

Badger.